joi, 2 iunie 2016

Cand trebuie sa-ti schimbi electrocasnicele

Electrocasnicele trebuie schimbate la o anumita perioda de timp oricat de mult am incerca noi sa avem grija de ele. Sigur, uneori se strica foarte repede si este bine sa incercam sa le reparam, alteori, daca defectiunea este prea mare mai bine le inlocuim complet. 
Mai devreme sau mai tarziu oricum electronicele si electrocasnicele trebuie schimbate...apar defectiuni si uzura isi spune cuvant. Ce faci in acest caz? Le schimbi sau le repari?
Noi iti spunem cand ar trebui reparate si cand ar trebui schimbate, si mai ales daca poti repara singur mici defectiuni. 
Daca aparatul este inca in garantie este bine sa te duci sa le schimbi si sa nu incerci sa le repari tu pentru ca in acest fel, garantia se va anula. Verifica termentul de garantie si du-te cu produsul in magazin pentru a ti se remedia problema. 
Atunci cand reparatia te costa mai mult de 50% din pretul unui aparat nou, cel mai bine este sa iti achizitionezi un nou produs. 
Stim ca vrei sa pastrezi un produs cat mai mult timp dar cand acesta deja are o varsta, mai bine este sa iti cumperi altul. De regula, daca un electrocasnic are mai mult de 10 ani, nici macar nu mai trebuie sa incerci sa il repari. Du-te la cumparaturi direct. 
Frigiderele se defecteaza cel mai repede. Durata lor de viata este intre 10 si 20 de ani. Daca are mai putin de 10 ani merita reparat, insa daca a depasit 15 ani si se defecteaza foarte des mai bine il inlocuiesti. 
Masina de spalat are o durata de viata de 10-13 ani. Daca nu s-a mai defectat si are 10 ani, poti sa incerci sa o repari dar daca a trecut de 12 ani, poti sa te uiti de una noua. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu