vineri, 3 iunie 2016

Ce sa faci cand laptopul se supraincalzeste?

Suntem convinsi ca foarte multi dintre voi s-au confruntat cu problema laptopului supraincalzit. Stiti ca nu este bine deloc pentru laptopul vostru sa se intample acest lucru insa probabil ca nu stiti cum procedati atunci cand intampinati aceasta problema. Noi va spunem ce trebuie sa faceti atunci cand laptopul vostru se supraincalzeste.
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este curatarea racirii interne. Trebuie sa curatati ventilatorul care raceste procesorul si placa video. De-a lungul timpului pe acestea se depune foarte mut praf, lucru care blocheaza fluxul de aer necesar racirii optime si de asemenea le si incetineste. Pentru a curata aceste parti ale laptopului trebuie sa consultati manualul de utilizare pentru a stii ce trebuie sa faceti. Inainte de a va apuca de treaba trebuie sa inchideti laptopul si sa scoateti bateria si alimentarea. 
Pentru a sufla praful care se afla inauntru, trebuie sa folositi aer comprimat, dupa care aveti nevoie de o carpa de bumbac imbibata in spirt pentru a putea curata foarte bine palele ventiatorului de stratul gros de praf. 
Protul de evacuare poate fi curatat cu un aspirator. Acesta se afla pe o parte laterala a laptopului. Trebuie curatate si gaurile de admisie ale aerului, deoarece prin ele ventilatorul trage aer iar apoi il da afara prin protul de evacuare. 
Puteti inlocui pasta termoconductoare dintre cooler si procesor pentru ca laptopul vostru sa nu se mai supraincalzeasca. 
Laptopul trebuie sa stea pe o suprafata tare si dreapta pentru ca cele mai multe laptopuri trag aer pe dedesupt. Daca nu va sta pe o astfel de suprafata, temperatura va creste iar turatia ventilatoarelor va atrage mult praf. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu