luni, 6 iunie 2016

Ce sa nu pui intr-un cuptor cu microunde

Cuptorul cu microunde este nelipsit din orice bucatarie. Este excelent cand venim acasa dupa o zi de munca si tot ce vrem este sa mancam cat mai repede. Bagam repede ceva la dezghetat sau incalzim repede ceva ce avem preparat si ne potolim imediat foamea. Totusi aveti grija pentru ca nu putem incalzi absolut orice la cuptorul cu microunde. 
Ouale nu se prepara in cuptorul cu microunde in niciun caz. Caldura mare si rapida data de cuptorul cu microunde creeaza vapori in interiorul oualelor care vor exploda.
Nu baga in cuptorul cu microunde caserole pentru mancare pentru ca materialul din care sunt facute este asemanator plasticului si nu ai vrea sa mananci mancare cu plastic.
Strugurii explodeaza in interiorul cuptorului cu microunde deci ai grija! Mai sunt cateva fructe care nu suporta caldura puternica a cuptorului cu microunde.
Nu baga in cuptor nici farfuriile cu material metalic. Ai grija la farfuriile de portelan pentru ca e posibil sa contina metal si risti sa iti strici cuptorul. 
Ardeii iuti sunt foarte periculosi daca ii bagi la cuptorul cu microunde. Substantele chimice eliberate iti irita ochii si pot sa iti arda gatul. De asemenea, ardeii iuti bagati la cuptorul cu microunde vor lua foc. 
Sosul de rosii fara capac iti vor murdari intreg cuptorul cu microunde, deci nu e indicat deloc sa le bagi la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu